Wil jij social content ontwikkelen? Een evenement organiseren waar bezoekers niet omheen kunnen? Of assisteren bij de opnames van een nieuwe serie op Videoland? Dan is onze opleiding creative producer echt iets voor jou.
De wereld van media en entertainment is booming. Dit vraagt om mensen die weten wat er komt kijken bij de productie ervan. De Creative producer is de spin in het web die het allemaal regelt, de passende beleving creëert en de juiste boodschap weet over te brengen.
Het eerste jaar van de opleiding is een breed oriëntatiejaar, waarin je met alle vakgebieden kennismaakt. Vanaf leerjaar 2 kun je je verdiepen op het gebied van Media & content, Entertainment of Event, of jezelf breed ontwikkelen tot een veelzijdige Creative producer!
Open dagen
15 februari 2025
Studiekeuzeavonden
Een studiekeuzeavond is een avond waarop je kennismaakt met onze school en mbo-opleidingen. Een studiekeuzeavond is kleinschaliger opgezet dan een open dag. Onze studiekeuzeavonden vinden plaats op: 21 januari, 25 februari, 25 maart, 17 april en 3 juni van 17.00 – 20.00 uur.
Cluster
Vormgeven Media & Technologie
Opleidingsduur en -niveau
3 jaar
Niveau 4
Locatie
Eindhoven
Toelatingseisen
Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg of overgangsbewijs havo 3 naar 4
Diploma
Mediamanager (crebo: 25881)
Mediaredactiemedewerker (crebo 25882)
Kosten
Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding
* De opleiding Media- en evenementenmanagement is onderdeel geworden van de opleiding Creative producer
Wat doe ik?
Het eerste jaar van de creative producer opleiding is een breed oriëntatiejaar, waarin je met alle vakgebieden kennismaakt. Vanaf leerjaar 2 kun je je verdiepen op onderstaande gebieden of jezelf breed ontwikkelen tot een veelzijdige Creative producer.
Media & content
Je creëert content met tekst en beeld voor verschillende communicatiemiddelen om te informeren of te beïnvloeden. Bijvoorbeeld informatie over het scheiden van afval of een campagne om een nieuw product te promoten. Je regelt de productie en werkt hiervoor samen met bijvoorbeeld copywriters, fotografen, videobedrijven en webdesigners. Je bewaakt de boodschap van de content, adviseert over mediagebruik, maakt contentplanningen en beheert social mediakanalen en websites.
Entertainment
Je werkt aan producties voor o.a. film, televisie, podcast of voorstellingen in de rol van creative producer. Je bereidt de productie voor met call sheets, draaiboeken en planningen. Dit doe je in overleg met de technici, cameramensen, presentatoren, artiesten, de regisseur en andere betrokkenen. In de hectiek van de draaidag zorg jij ervoor dat mensen en middelen op de juiste tijd op de juiste plek zijn en dat alles vlekkeloos verloopt. Met de redactie stem je af welke beelden en teksten voor, tijdens of na een show beschikbaar moeten zijn.
Event
Als Creative producer bij events ben je met name bezig met het creëren van een beleving Of het nu gaat om een festival of e-sportsevent. Dit doe je samen met een team van onder anderen productietechnici, marketeers, programmeurs en hospitality medewerkers. Je maakt hiervoor draaiboeken, crewroosters en afspraken met alle betrokkenen. Vervolgens bouw je het evenement mee op. Daarna werk je op de vloer en backstage. Hierbij leer je onverwachtse situaties meteen op te lossen.
Wat leer ik?
Een Creative producer word je vooral door te leren in de praktijk. Tijdens de creative producer opleiding werk je daarom veel aan opdrachten van echte klanten. Daarnaast leer je van creatieven en technici binnen en buiten SintLucas. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van onder meer mediaproductie, projectmanagement, creatief denken en handelen, conceptontwikkeling en onderzoek. Ook tekstschrijven en het creëren van content voor social media zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast leer je werken met verschillende softwarepaketten.
Uiteraard staan ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap op het programma.
Waar loop ik stage?
Afhankelijk van jouw interesses en leerwensen kies je een stage. Je kunt kiezen voor een reclame- of fieldmarketingbureau, een social agency, de communicatieafdeling van een bedrijf of je gaat aan de slag bij een influencer of modebedrijf.
Ligt jouw interesse bij events, dan bieden festival- of beursorganisaties, e-sportsevenementenbureaus of congrescentra mogelijkheden. Voor stages op het gebied van entertainment kun je terecht bij televisie en filmproductiebedrijven, streamingdiensten, de radio en bijvoorbeeld podcastproducenten. Bekijk hier een filmpje van de stage van Lindsay bij SuperRebel en hier het filmpje van de stage van Lennie bij Fun Beach Event & Leisurepark.
Wat moet ik kunnen en leuk vinden?
Als Creative producer heb je een talent voor regelen en organiseren in samenwerking met anderen. Je legt gemakkelijk contact, of het nu met een vormgever, technicus, manager of marketeer is. Ook ben je goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Jij ziet mogelijkheden waar anderen afhaken en van een deadline krijg jij juist energie. Je bent nieuwsgierig en weet als geen ander wat hip en happening is. De trends in de mediawereld houd je goed in de gaten en je gaat er graag op uit om nieuwe indrukken op te doen.
Heb je interesse in de communicatiekant van het vakgebied, dan houd je uiteraard van schrijven, kun je je goed inleven in anderen en ben je actief op social media.
Wat kan ik na SintLucas?
Na SintLucas zijn er volop mogelijkheden om verder te studeren aan hbo-opleidingen op het gebied van Communicatie, Creative business, Journalistiek, Commerciële economie of bijvoorbeeld Event. Wil je gaan werken, dan ben je als Creative producer op veel plekken welkom: in de wereld van de entertainment, binnen het communicatievak of op het gebied van events. Je eigen bedrijf starten of als freelancer aan de slag kan natuurlijk ook!
Hoe werkt de aanmelding en toelating?
Je meldt je vanaf 1 november 2024 via onze website aan voor de opleiding van jouw keuze. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een matchingsgesprek bij SintLucas. Tijdens een gesprek met een docent en student van de opleiding van jouw keuze kijken we samen of jij en SintLucas een match zijn. We hebben vooral een open en ontspannen gesprek, zodat jij een goede studiekeuze kunt maken. Als voorbereiding op het gesprek kun je (creatief) werk meenemen. Ook is het mogelijk om een opdracht te maken. Na het gesprek ontvang je een studieadvies. Dit advies kan positief zijn (wij denken dat je bij SintLucas en de opleiding past) of negatief (wij denken dat een andere school en opleiding beter bij jou passen). Ook met een negatief advies ben je toelaatbaar bij SintLucas. We vertrouwen erop dat jij met ons advies een goede studiekeuze maakt. Lees hier meer over aanmelding en toelating.
Heb je een vraag hierover, stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.