Maak jij een app waarin de gebruiker in een compleet nieuwe wereld terechtkomt? Maak kennis met de technologie achter games, apps, websites en andere interactieve media.
In de opleiding Software development leren wij jou, hoe je technologie en creativiteit met elkaar verbindt. Dit maakt media bruikbaar.
Tweetalig (Engels) of Nederlandstalig
SintLucas biedt de opleiding aan in een Nederlandse en tweetalige variant. Je diploma krijgt met de vermelding van de tweetalige variant een extra waarde. Als de tweetalige variant tijdens de opleiding niet haalbaar blijkt te zijn, kun je altijd terugvallen op de Nederlandse variant.
Let op: wij starten alleen met de tweetalige variant en/of de Nederlandse als er voldoende studenten voor een variant kiezen. Na aanmelding hoor je of de variant van jouw keuze doorgaat.
Open dagen
15 februari 2025
Studiekeuzeavonden
Een studiekeuzeavond is een avond waarop je kennismaakt met onze school en mbo-opleidingen. Een studiekeuzeavond is kleinschaliger opgezet dan een open dag. Onze studiekeuzeavonden vinden plaats op: 21 januari, 25 februari, 25 maart, 17 april en 3 juni van 17.00 – 20.00 uur.
Cluster
Vormgeven Media & Technologie
Opleidingsduur en -niveau
4 jaar
Niveau 4
Variant
Nederlandstalig
Engelstalig
Locatie
Eindhoven
Toelatingseisen
Minimaal diploma vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg of overgangsbewijs van havo 3 naar 4
Diploma
Software developer
Crebonummer opleiding: 25998
Je ontvangt een Nuffic-certificaat als je de Tweetalige opleiding Software development afrondt
Kosten
Op deze pagina vind je meer informatie over kosten voor de opleiding
Wat doe ik?
Bij de software developer opleiding leer je programmeren voor verschillende platforms. Daarnaast breng je grafische en audiovisuele elementen tot een werkend geheel. Je weet hoe je een game of bijvoorbeeld (web)applicatie opzet. Hierbij durf je te experimenteren en nieuwe mogelijkheden uit te proberen. Tijdens de software development opleiding bij SintLucas werk je samen met studenten van verschillende opleidingen die de visuele uitwerking voor hun rekening nemen. Zo komt een idee tot leven.
Wat maak ik?
Als Software developer ontwikkel je onder meer games, apps, webapplicaties, VR en AR.
Wat leer ik?
Je ontwikkelt tijdens de opleiding software development vaardigheden op het gebied van programmeren en krijgt softwaretrainingen. Je leert hoe je games, web(applicaties) en software ontwikkelt en programmeert. Daarnaast leer je samenwerken omdat je veel samenwerkt met collega developers en met vormgevers. Uiteraard staan ook algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen op het programma.
Waar loop ik stage?
Afhankelijk van jouw interesses en leerwensen kies je voor een stageplaats. Vaak is dit een bureau voor webdesign, multimedia of in de game-industrie. Maar een stage bij een ander soort bedrijf op het gebied van software development is ook mogelijk. Tijdens je stage ga je o.a. aan de slag met het programmeren van applicaties, websites en apps en maak je kennis met verschillende programmeertalen.
Bekijk hier een filmpje van de stage van Levi bij STA Software.
Wat moet ik kunnen en leuk vinden?
Je bent analytisch, gestructureerd en creatief in het bedenken van oplossingen. Je hebt gevoel voor technologie en volgt de ontwikkelingen op de voet. Als software developer werk je samen met andere developers, digital en motion designers of (media)vormgevers. Je bent dan ook een echte teamplayer.
Wat kan ik na SintLucas?
Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een webdesign- of multimediabureau, of in de game-industrie of ICT branche. Wil je doorstuderen, dan kies je voor een opleiding op het gebied van ICT, bijvoorbeeld bij Fontys Hogeschool in Eindhoven of bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Heb je de voorkeur voor een gamegerichte opleiding dan kun je terecht bij de HKU in Utrecht of de Breda University of Applied Sciences.
Oud-student Jeffery Lanters studeerde Software development bij SintLucas ene runt nu zijn eigen bedrijf Hulan in Waalre. Hulan specialiseert zich in het creëren van inspirerende en effectieve leerervaringen door het gebruik van serious games, gamification, en technologieën zoals virtual reality, augmented reality en AI. Bekijk zijn verhaal hier.
Hoe werkt de aanmelding en toelating?
Je meldt je vanaf 1 november 2024 via onze website aan voor de opleiding van jouw keuze. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een matchingsgesprek bij SintLucas. Tijdens een gesprek met een docent en student van de opleiding van jouw keuze kijken we samen of jij en SintLucas een match zijn. We hebben vooral een open en ontspannen gesprek, zodat jij een goede studiekeuze kunt maken. Als voorbereiding op het gesprek kun je (creatief) werk meenemen. Ook is het mogelijk om een opdracht te maken. Na het gesprek ontvang je een studieadvies. Dit advies kan positief zijn (wij denken dat je bij SintLucas en de opleiding past) of negatief (wij denken dat een andere school en opleiding beter bij jou passen). Ook met een negatief advies ben je toelaatbaar bij SintLucas. We vertrouwen erop dat jij met ons advies een goede studiekeuze maakt. Lees hier meer over aanmelding en toelating.
Heb je een vraag hierover, stuur dan een mailtje naar aanmelding@sintlucas.nl.