Medezeggenschap

Denk mee!

SintLucas heeft de medezeggenschap geregeld volgens de Wet op de ondernemingsraden. Er is een leerlingenraad, studentenraad, ondernemingsraad en ouderraad.

Leerlingenraad

In het kader van de medezeggenschap kent de instelling een leerlingenraad. De leerlingenraad is de centrale vertegenwoordiging van de deelnemers van SintLucas vmbo. De leerlingenraad overlegt met de vmbo teamleiding over allerlei aangelegenheden, die voor alle leerlingen van belang zijn. De leden van de leerlingenraad zijn klassenvertegenwoordiger.

Studentenraad

Beide locaties van het mbo kennen een studentenraad. Locatiegebonden onderwerpen worden besproken in overleg tussen deze decentrale studentenraad en de directeur verantwoordelijk voor de locatie. Locatieoverstijgende onderwerpen komen aan bod in het overleg dat een aantal keer per jaar plaatsvindt met het College van Bestuur. Daarnaast heeft de studentenraad tijdens het schooljaar contact met de ondernemingsraad (vertegenwoordigen medewerkers), ouderraad en leerlingenraad. De studentenraad heeft inspraak op zaken als lestijden, vakantieplanning, roosters en regels.

Ondernemingsraad

De ondernemingsraad bestaat uit medewerkers. Zij heeft advies- en instemmingsrecht bij onderwerpen die in de wet zijn vastgelegd. De ondernemingsraad heeft zes tot acht keer per jaar overleg met het College van Bestuur (CvB). Een advies van de raad mag het CvB met argumenten naast zich neerleggen, een onthouding van instemming niet.

Ouderraad

Via de ouderraad kunnen ouders meedenken, meepraten en meebeslissen over de gang van zaken op school. We hebben drie decentrale ouderraden (mbo Eindhoven, mbo Boxtel en vmbo).

Ouderklankbordgroep mbo: thema’s waarover wordt besloten zijn o.a. de ouderbijdrage, de vakantieplanning of de examenregeling. Een paar keer per jaar overleg hebben zij overleg met de directie. Ook bespreken ze onderwerpen met de studenten- en ondernemingsraad.

Ouderraad vmbo: thema’s waarover wordt besloten zijn o.a. de schooltijden, ouderbijdrage of de vakantieplanning. Zij hebben een paar keer per jaar overleg met de onderwijsmanagers en bespreken onderwerpen met de leerlingenraad.

Ouderklankbordgroep

Binnen het mbo hebben we een ouderklankbordgroep. Wil jij samen met andere ouders meedenken en meepraten over actuele thema’s die spelen? Vind jij het belangrijk om betrokken te zijn en wil je aansluiten bij de SintLucas Community?

Je bent als lid van de ouderklankbordgroep de schakel tussen de ouder/verzorger en de school, wat kan bijdragen aan een betere leeromgeving en een positieve schoolervaring voor de studenten. We verwachten tijdens de bijeenkomsten:

Feedback: ervaringen, verbeteringen en ideeën ophalen bij andere ouders en delen tijdens de bijeenkomsten;

Beleidsadvies: advies geven over schoolbeleid en -strategieën vanuit het perspectief van een ouder/verzorger. Dit kan betrekking hebben op onderwerpen zoals onderwijsaanpak, studentenzorg, en stages;

Op de hoogte: je ontvangt als eerste informatie over nieuwe ontwikkelingen die spelen binnen de organisatie .

FAQ deelname ouderklankbordgroepFAQ deelname ouderklankbordgroep

Medezeggenschapsstatuut

Download hiernaast het medezeggenschapsstatuut. In dit document staat beschreven hoe de medezeggenschap
binnen SintLucas is geregeld.

Contactgegevens

Wil je in contact komen met een vertegenwoordiger van een van de raden, stuur dan een mail naar:

vmboleerlingenraad@sintlucas.nl
studentenraad@sintlucas.nl
vmboouderraad@sintlucas.nl
or@sintlucas.nl

ouderklankbordgroep mbo: directiesecretariaat@sintlucas.nl